Activități de Paște pentru Copii

Odată ce vacanța a început, programul extins cu copiii ne solicită și mai mult din timpul deja încărcat cu pregătirile pentru sărbătorile pascale. Așa că noi ne-am gândit la câteva activități care să le stimuleze celor mici creativitatea, iar tu să te bucuri de multe zâmbete satisfăcătoare. Enjoy!

  1. Aranjamente pentru masa de Paște

Înlocuiește vaza cu flori cu un aranjament lucrat manual de tine și copilul tău.

Ce ai nevoie: câteva ouă, pământ de flori, câteva flori și alte ierburi ce pot fi folosite în aranjamentele florale.

Mod de realizare: Sparge-ți ouăle spre extremitate astfel încât să rămână intact cât mai mult din coajă, scoate-ți conținutul și umple-ți ”micul recipient din coajă de ou” cu pământ. Nu mai rămâne decât aranjatul florilor după bunul plac. Activitatea poate fi reluată și pentru a planta semințe de flori sau plante. Odată ce răsadurile au crescut, acestea pot fi plantate în gradină cu tot cu coaja de ou.

decorațiune paste

  1. Coșulețul cu ouă pictate

Ce ai nevoie: câteva ouă, vopsea de ouă, culori acrilice, pensulă

Mod de realizare: Spală bine ouăle (poți folosi și bicarbonat de sodiu), vopsește-le prin procesul clasic indicat pe ambalajul vopselei, lasă-le la răcit și apoi la pictat după bunul plac al prichindelului sau după o temă prestabilită. De exemplu, ouăle zâmbitoare ar fi putea însemna și o activitate plăcută pentru tine și copilul tău, dar și un coșuleț cu ouă ”altfel” pe masa de paște.

oua zambitoare

  1. Decorațiuni de paște

Să amenajezi casa în spirit de sărbătoare se poate transforma într-o activitate creativă pentru tine și cei mici. Pentru că idei sunt foarte multe, propune-i tu câteva decorațiuni din care să își aleagă. De exemplu: puișori sau iepurași din farfurii de unică folosință, iepurași din pahare de carton sau rolă de hârtie igienică, felicitări pentru familie, ouă din hârtie colorată multidimensionale, vază de flori din bidoane de plastic, iar lista poate continua.

Ce ai nevoie: lipici, hârtie colorată, culori, pensule, mici decorațiuni pe care le găsești în magazinele de profil (cum ar fi Pepco), materiale reciclate (farfurii unică, folosință, cartoane, etc.)felictari

  1. Masa de paște

Gătitul poate fi întotdeauna o activitate educativă și amuzantă. Pe lângă faptul că petreceți timp împreună, astfel îi poți învăța pe cei mici că această activitate nu este tocmai simplă, iar mesele lor zilnice nu sunt preparate fără efort. Este un mod de a-i responsabiliza și poate de a-i determina să mănânce mai cu poftă preparatele la care au contribuit.

Ce ai nevoie: în primul rând de un cuțit care nu taie pre bine și în al doilea rând de un spațiu care să nu fie prea greu de curățat.

  1. Scrisoarea pentru iepuraș

Dacă ai obosit și ai nevoie de un moment în care să îți bei cafeaua în liniște, propune-i micuțului să se gândească și să îi scrie iepurașului o scrisoare.

Ai încercat și alte activități cu specific de sărbătoare și au avut succes? Împărtășește-le cu noi!

Sursă imagini: Pinterest


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *