Să vorbim despre productivitate și teme

teme-24eduAstazi vorbim despre lucruri simple. Lucruri pe care toți le știm, dar sunt atât de simple încât majoritatea le și uitam  😉

Vorbim despre realizarea temelor și cum ele nu ar trebui să fie un motiv de conflict în familie. Mai vorbim despre cum o rutină sănătoasă creează perspective, dezvoltare și succes nu doar în realizarea temelor, ci și in formularea unor obiceiuri sănătoase care să țină pentru toată viața.

Stabilește un spațiu de lucru

În primul rând copilul tău are nevoie de un spațiu de lucru. Un loc central, cum ar fi masa din bucătărie poate fi eficient atunci când mai mulți copii își fac temele simultan, iar părinții îi supraveghează. Un dormitor cu un birou, scaun și bine iluminat poate fi o alegere mai bună pentru copiii mai mari care nu au nevoie să fie supravegheați sau au nevoie de intimitate, separare între frați.

În  acest spațiu de lucru ar fi bine să nu se regăsească televizor, telefon pentru că pot distrage atenția.

Sfat: O gustare hrănitoare înainte sau în timpul lucrului poate fi o bună sursă de energie.

Construiește o rutina pentru teme

Realizarea temelor în același loc și la aceeași oră creează o rutină. Copiii sunt deja obișnuiți de la școală să respecte același program zi de zi. Nici în cazul temelor nu le va fi greu să-l respecte. De asemenea este important să stabilești reguli de la care să nu te abați.

  • Temele se termină înainte de uitatul la televizor
  • Temele nu se fac înainte de culcare
  • Deadline-urile trebuie respectate

Stabilirea unor reguli nu este benefică doar pentru realizarea temelor, ci și pentru deprinderea unor abilități care să ajute în prioritizarea activităților și organizare pentru tot restul vieții. Practic copiii deprind aceste competențe prin dedicarea lor față de activitățile școlare.

Respectă programul școlar

Dacă are teme pentru vineri, atunci acestea se fac joi. Nu încuraja sau aproba amânarea pentru că mesajul pe care tu i-l vei transmite îi va da de înțeles că temele nu sunt importante. Oricât de mult ți-ai dori uneori să fii mai îngăduitor, să îi permiți să se joace fix în momentul în care își dorește să o facă, amintește-ți că un mic efort de cultivare a responsabilității va scuti ambele părți de frustrări și pisălogeală.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *