24edu, aplicatia de care fug toti elevii

24edu aplicatie smartphoneNoul an scolar se anunta pentru parinti din ce in ce mai relaxant si pentru elevi din ce in ce mai antrenant. Echipa 24edu a creat aplicatia prin care parintii sunt in permanenta conectati la activitatea scolara a elevilor, ceea ce le permite sa scape de surpriza notelor ascunse, absentelor nemotivate sau sedintelor uitate. Desi elevii nu sunt deloc fericiti de existenta acestei solutii, 24edu este modelul catre care tinde educatia actuala. Dupa doar un an de utilizare rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara in scolile din Romania unde a fost implementata solutia 24edu, conform informatiilor.

Principiul functionarii solutiei este unul foarte simplu: profesorii introduc notele si absentele pe tableta, in aplicatia 24edu special creata pentru profesori. In momentul in care sunt introduse aceste informatii, parintii primesc automat notificare, fiind astfel mereu informati cu privire la activitatea scolara a copilului. La fel se intampla si atunci cand sunt programate in calendarul aplicatiei lucrari, teze, sedinte cu parintii sau alte evenimente. De asemenea, 24edu rezolva si problema temelor uitate: profesorii pot trimite temele direct din solutie, acestea fiind vizualizate atat de parinti, cat si de copii. Transmiterea electronica a temelor este mult mai avantajoasa, intrucat ofera numeroase optiuni suplimentare fata de modul traditional cum sunt, de exemplu, adaugarea de documente si imagini ajutatoare sau trimiterea aceleiasi teme catre mai multe clase simultan.

Prin intermediul oricarui device (desktop, tableta, iPhone) conectat la internet, parintii au acces la contul de parinte, pot urmari in permanenta evolutia elevului la invatatura: note, absente, clasament pe clasa, feedback de la profesor. Conform statisticilor, sistemul este accesat in medie de 3 ori pe saptamana, de mai mult de jumatate dintre parinti. Exista si o aplicatie de elev prin care pot fi accesate aceleasi informatii: note, absente, evenimente, chiar si clasament pe clasa sau pe scoala.

In ceea ce ii priveste pe profesori, aplicatia 24edu automatizeaza munca la clasa si, mai important, reduce la cateva clik-uri orele pierdute la sfarsit de semestru sau an pentru realizarea rapoartelor. Practic, toate datele introduse in sistem pe parcursul anului scolar pot generea cu usurinta rapoartele dedicate Inspectoratului Scolar.

“Suntem proaspeti in mediul educational Romanesc, dar suntem singurii de pe piata care ofera servicii premium ce integreaza toti actorii implicati: parinti, profesori, elevi si acces la toate informatiile relevante despre scoala. Am creat 24edu pentru ca ne-am proiectat atentia catre cum va arata mediul educational in viitor, adica reorganizat si aliniat pe de o parte, dezvoltarii tehnologice si pe de alta parte, sistemelor europene de educatie. Stim cu totii ca sistemul educational traditional nu mai functioneaza, iar acest proiect pe termen lung va actiona ca un liant in reorganizarea sistemului”, Adrian Dragan, Business Strategy Manager.

Cadrele didactice care au expermimentat deja 1 an de 24edu sustin ca acest tip de sistem asigura pe de o parte transparenta scoala/parinte, iar pe de alta parte eficientizeaza timpul de lucru. Daca in varianta traditionala a catalogului un profesor pierde cateva ore pe saptamana pentru intocmirea rapoartelor, solutia electronica permite accesarea automata a rapoartelor.

24edu poate fi accesat de pe desktop prin contul de parinte, elev sau profesor, iar incepand cu acest an scolar avem o aplicatie noua disponibila pe iOS care poate fi descarcata gratis de orice utilizator de iPhone. Versiunea pentru Android este inca in lucru si urmeaza sa fie lansata in viitorul foarte apropiat.

Daca ati fi parinte ati folosi acest tip de aplicatie? Si daca da, ce informatii ati vrea sa primiti pe telefon de la profesori?


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *