5 activități pe care să le faci cu copiii tăi în preajma sărbătorilor

activitati de craciun

Sărbătorile de iarnă sunt pentru mulți dintre noi cele mai frumoase momente ale anului. Ne bucurăm de masa în familie, împodobitul bradului, cadourile pe care le primim sau dăruim, de timpul pe care îl petrecem cu copiii noștri. Iar când vine vorba de copii, amintirile pe care le creăm durează toată viața. Așa că mai jos, ai câteva idei de activități prin care să creezi amintiri frumoase pentru tine și copiii tăi.

Decorațiuni

Sunt multe, multe decorațiuni pe care le poți face împreună cu prichindeii tăi. Începând de la brăduleți din carton până la globuri din beteală. Preferatele noastre sunt, de exemplu decorațiunile realizate din aluat sărat. Pot lua multe forme și culori, sunt simplu de realizat, intră în joc exercițiul creativ, iar pentru tine, părinte, ar putea fi un mod de relaxare binemeritată. Ai nevoie de doar 3 ingrediente, pe care cu siguranță le ai în casă: făină (2 căni), sare fină (1 cană) și apă (până la 1 cană).

  • Amestecă într-un bol făina și sarea și toarnă ușor apa.
  • Frământă bine până obții un aluat omogen, ușor și elastic.
  • Presară puțină făină pe suprafața de lucru și întinde aluatul la o grosime de 0,5 cm
  • Decupează ornamentele (poți folosi forme de biscuiți, mâna sau talpa prichindelului), iar cu un pai poți face gaura pentru șnur.
  • Lasă decorațiunile la uscat pe o bucată de carton pusă pe calorifer pentru 2-3 zile, pentru a te asigura că sunt uscate complet. Dacă te grăbești, le poți usca în cuptor, la o temperatură mică. Așează-le pe hârtie de copt într-o tavă și coace-le pentru aproximativ 2,5 ore la 60° -70° C și coace-le pe ambele părți. După ce le scoți din cuptor, lasă-le la răcit și asigură-te ca sunt complet uscate.
  • După ce s-au uscat complet, sunt gata de pictat. Noi folosim acrilice.

Extra: în aluat poți adăuga și o lingură de scorțișoară pentru un miros plăcut sau o lingură de turmeric pentru o culoare ușor gălbuie.

Info 1: când sunt uscate în cuptor, decorațiunile se pot curba versus uscarea naturală la aer, caz în care nu își modifică forma

Info 2: după 1 an de zile, decorațiunile noastre s-au păstrat intacte. Le-am ținut într-o cutie de carton.

Video felicitare

Înlocuiește mesajul clasic de pe telefon cu un video prin care să le transmiți ”Sărbători fericite” celor dragi. Gândiți-vă împreună la mesaj, colaborați pentru pregătirea decorului, puneți în scenă costumele și creați propriul film de sărbători.  Cu siguranță va fi o activitate plăcută pentru copii, o felicitare ”altfel” pentru apropiați și o amintire plăcută pentru întreaga familie.

Board Games (Jocuri de societate)

Jucați împreună un joc de societate. Sau mai multe. Clasicul rummy sau monopoly nu-și pierd niciodată farmecul, iar dacă vreți să încercați și alte jocuri, noi vă recomandăm Catan, Activity sau Pandemic pentru copiii mai mari.

Învățați un colind sau plugușorul

Cu toate că rareori copiii mai merg cu colindul sau plugușorul (mai ales la oraș) ați putea învăța, colinda sau ura împreună pe cineva drag. Sunt multe, multe colinde frumoase și adaptate oricărei vârste.

Prăjituri în ”haine de sărbătoare”

Indiferent că le puneți pe masa de Crăciun, le lăsați Moșului lângă paharul cu lapte sau le agățați în brad, gătitul  poate fi o activitate foarte amuzantă, dar și educativă pentru copii. Brioșe colorate, biscuiți sau fursecuri în formă de brăduț, turtă dulce în formă de ren, iar lista poate continua. Sunt multe rețete simple și gustoase pe care le puteți pregăti împreună cu piticii.

Indiferent ce activități alegi să faci cu copiii tăi, noi vă dorim multe, multe zâmbete și amintiri frumoase de sărbători!


Posted

in

, ,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *