Catalog online, la început de an şcolar

24edu-catalog

Anul școlar a debutat cu o serie de noutăţi, printre care şi introducerea catalogului online. 

Cu toate că sunt încă multe instituţii şcolare care preferă catalogul clasic, există şi multe alte şcoli care au adoptat o atitudine deschisă faţă de tehnologie şi au acceptat să-şi simplifice şi eficientizeze munca la clasă şi comunicarea cu părintele şi elevul. 

Cum funcţionează catalogul online la clasă?

Practic, catalogul clasic este rescris şi accesat într-o aplicaţie online, unde profesorul poate:

  • face prezenţa
  • pune note
  • încheia medii
  • emite rapoartele necesare, evitând astfel sarcinile administrative

Catalogul online cuprinde atât situaţia şcolară cu note, medii, absențe, cât și toată comunicarea profesor- părinte – elev, însemnând mesaje directe, observații, teme și chiar o evidență a comportamentului, pozitiv sau negativ. Școlile care au aplicat pentru acest proiect consemnează doar în catalogul electronic, renunţând aşadar la cel clasic, tipărit şi scris manual. Cu toate acestea însă, legislaţia impune tipărirea, semnarea de către Directorul unităţii, ştampilarea şi arhivarea catalogului la final de an şcolar, lucru care se rezolvă rapid din soluția electronică, având opțiunea de a tipări catalogul în formatul dorit. 

“Este un sistem mult mai facil, ajută foarte mult profesorul, eliminăm greşeli pe care poate le facem din oboseală, deci este foarte practic.”

“Este mult mai uşor pentru noi pentru a face prezenţa, pentru a da note, pentru a face statisticile de final. Mie îmi place să muncesc mai puţin, atâta timp cât calculatorul poate să muncească mai mult şi am pus calculatorul la muncă în locul nostru, iar noi ne ocupăm mai mult de elevi”, susţin profesorii dintr-o şcoală din Jud. Mehedinţi. 

Elevii, pe de altă parte, îşi pot vedea în timp real situația şcolară (note, absenţe) şi au acces la biblioteca online. 

În aceeaşi măsură, părinţi văd catalog online un real sprijin, întrucât sunt în permanenţă la curent cu situaţia şcolară, fără a merge fizic la şcoală, lucru care le permite să intervină la timp atunci când este cazul.

Urmareste mai jos reportajul integral:


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *