stildeinvatare

Ce stil de invatare are copilul tau?

stildeinvatareOamenii invata intr-o multime de moduri. Intelegerea stilului de invatare al copilului tau te poate ajuta sa-i maximizezi experienta educationala prin identificarea unor modalitati de asimilare a informatiei mai eficiente. Urmareste infograficul si afla in care dintre cele patru stiluri de invatare se incadreaza copilul si ce poti face pentru a-i optimiza activitatea cognitiva.

1. Vizual

Cei care se incadreaza in stilul de invatare vizual se ajuta de imagini, diagrame, poze, culori si harti pentru a organiza informatiile si a comunica cu ceilalti. Ei pot vizualiza cu usurinta obiecte, planuri si rezultate cu ochii mintii. Au si simtul orientarii in spatiu foarte bine dezvoltat.

Cei care asimileaza informatia prin stilul vizual de invatare au inclinatii catre arte vizuale, arhitectura, fotografie, design, planificare (strategie), navigare.

2. Auditiv

Cei care retin mai bine atunci cand aud informatiile corespund stilului de invatare auditiv. Ei inteleg si isi amintesc ceea ce au auzit, inregistreaza informatia dupa modul in care suna si inteleg mai bine instructiunile transmise pe cale orala, decat pe cele scrise. De cele mai multe ori invata citind cu voce tare pentru ca au nevoie sa auda pentru a asimila informatia.

Daca iti surprinzi copilul vorbind singur asta nu este neaparat un motiv de ingrijorare. Cei care fac parte din acest stil de invatare incep sa vorbeasca singuri atunci cand se plictisesc. Daca vrei sa iti ajuti copilul sa asimileze mai repede este recomandat sa ii citesti povesti, sa ii explici directiile, regulile, intalnirile, toate cu voce tare. De asemenea, sa il determini sa isi inregistreze cuvintele scrise si sa asculte inregistrarile.

3. Citit/scris

In cazul acesta lucrurile sunt destul de simple, iar implicarea ta ca parinte nu tine decat de verificare si asistenta, in special, in primii ani de scoala.

4. Kinestezic

Stilul de invatare kinestezic este reprezentativ pentru cei care invata din situatiile in care pot sa experimenteze. Practic, copilul isi aminteste foarte bine daca se implica fizic si participa activ la sarcinile de invatare. Manifesta tendinta de a se juca cu mici obiecte in timp ce participa la ore sau invata. De asemenea, are tendinta de a manca in timp ce studiaza. Are inclinatii catre actorie, modelaj, sculptura, creatii artistice.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

2 responses to “Ce stil de invatare are copilul tau?”

  1. IzabelaIistrate Avatar
    IzabelaIistrate

    Uite ca am citit un mesaj prea interesant prezentat intr-o maniera dificil de aflat in internetul din Romania. Acum, dupa ce am gasit acest articol, doresc sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, atunci fixati-va ceasul dupa orafixa.eu pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde v-ati propus. Multumesc!

  2. Aliexpress Romana Avatar
    Aliexpress Romana

    Buna. Am intrat pe pagina ta si am vazut ca este foarte valoroasa si contine aspecte utile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *