Protejarea mediului începe la ușa ta

protectia-mediului-inconjuratorPentru a ne proteja planeta, fiecare individ trebuie să aibă grijă de mediul înconjurător. Copiii, adolescenții contribuie în mare măsură la creșterea costurilor utilităților și irosirea energiei, prin obiceiurile de consum (dușuri lungi, lăsarea luminilor aprinse atunci când nu este nevoie). De aceea, este vital să primească, încă de la o vârstă fragedă, o educație bazată și pe protejarea mediului înconjurător.

Există multe activități distractive prin care copiii pot contribui la conservarea resurselor și menținerea unui mediu de viață sănătos:

  1. Refolosirea resurselor. Vorbește-le copiilor despre importanța reutilizării resurselor prin donarea lucrurilor pe care nu le mai folosesc. Ei pot dona haine, jucării unor organizații, orfelinate sau chiar unor copii nevoiași pe care îi cunosc. De asemenea, permite-le să achiziționeze un articol de la un magazin second-hand. Astfel, vor înțelege că mărfurile utilizate pot fi la fel de bune ca cele noi.
  2. Resurse reciclate. Învață-i despre importanța reciclării și ce beneficii are asupra mediului înconjurător. Arată-le ce poate fi reciclat în casă și pune-le la dispoziție coșuri de sortare. Învață-i să recicleze pungi de plastic și sticle de apă pentru a reduce cantitatea de plastic pe care familia ta o consumă. Pune în practică un concurs prin care să-i încurajezi să recicleze mai multe produse și oferă-le o recompensă dacă ajung să recicleze mai mult decât aruncă la gunoi.
  3. Apă. De multe ori, copiii sunt fascinați de jocul cu apa și nu înțeleg importanța conservării ei. Învață-i să limiteze cantitatea de apă pe care o folosesc. De exemplu, îi poți încuraja să facă mai multe dușuri decât băi în cadă sau să nu lase apa deschisă atunci când se spală pe dinți.
  4. Conservarea energiei și a resurselor naturale. Discutați despre închiderea electrocasnicelor atunci când nu sunt folosite sau stingerea luminii atunci când pe geam pătrunde suficientă lumină naturală. Încercați să înlocuiți jocurile pe calculator sau privitul la televizor cu jocurile de societate sau plimbările în aer liber. Aceste obiceiuri vor reduce cantitatea de energie pe care o consumați în mod regulat.
  5. Organizații implicate în protejarea mediului înconjurător. Dacă orașul în care locuiți vă permite, încercați să implicați activ copiii în protejarea mediului natural (de exemplu, curățarea unui parc local.)

Informațiile despre mediul încojurător, pe care le transmiteți copiilor, nu numai că vă fac viața mai sănatoasă sau ajută la creșterea eficienței energetice, dar și încurajează dezvoltarea unor obiceiuri care vor dura pentru toată viața.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *