Trei lucruri pe care trebuie să le știi pentru a-ți ajuta copilul la timp

ajuta-ti-copilul-la-timp

”Ce ai făcut astăzi la școală?”, întreabă părintele.

”Nu prea multe”, răspunde copilul.

Asta este o situație familiară pe care mulți părinți o cunosc și a cărei cauză este larg discutată. Care este, însă soluția pentru a fi informat în permanență de ceea ce se întâmplă cu copilul la școală și a fi mai aproape de profesori, educatori sau diriginte, astfel încât să putem interveni cu adevărat eficient în îndrumarea copiilor noștri?

  1. Situația notelor și absențelor

Mulți profesori sau diriginți probabil că ar vrea să spună și mulți părinți ar vrea să afle că:

  • Un copil nu performează la Română, deși are note bune la alte materii
  • Are absențe la fizică, deși nu are absențe în general
  • Are absențe multe, deși nu obișnuia să absenteze în trecut
  • Riscă să fie exmatriculat din cauza absențelor nemotivate
  • Are rezultate slabe, deși capacitățile copilului de învățare sunt mari

Astfel de situații ascund probleme reale cu care copiii se pot confruntă și care pot duce către inhibare, acumularea senzației de rușine, teama de a spune părinților adevărul, teama de a dezamăgi, respingerea anumitor materii sau profesori și chiar respingerea ”școlii” în general. Totodată, sunt probleme care cu siguranță pot fi rezolvate prin implicarea părinților.

  1. Temele pentru acasă sau feedbackul

Dacă am lua mereu în calcul faptul că un un profesor trebuie să se ocupe în același timp de 20 -25 de elevi, ne-am da seama că este aproape imposibil ca un copil să nu aibă nevoie de implicarea părinților în activitățile lui școlare. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să beneficieze de un feedback constant, o evidență clară a lecțiilor și a temelor pentru acasă.

  1. Comportamentul la clasă

Un copil hiperactiv, îi va deranja pe colegii lui la ore. Un copil pasiv, nu se va implica și nici nu se va concentra pe ceea ce încearcă să-i transmită profesorul. Astfel de comportamente ascund deseori probleme care provin de acasă, din interacțiunea cu colegii, din modul în care copiii se simt la școală, iar intervenția profesorului nu este suficientă, părinții fiind singurii care pot ajuta.

Cum te ajută 24edu să afli ceea ce ar vrea să-ți transmită profesorii și să fii informat despre lucrurile importante:

  • Mesagerie

Cu soluția 24edu ești mai aproape de profesori. Poți comunica prin mesaje, direct cu profesorii copilului tău.

  • Notificări pe telefon

Descarcă aplicația 24edu pe iOS și Android și vei primi notificări automate direct pe telefonul tău, imediat ce copilul a primit o notă, o absență sau i s-a încheiat o medie. În plus, poți accesa oricând catalogul complet sau mesajele cu profesorii, direct din aplicație.

  • Informări pe email

Cu 24edu poți fi sigur ca ești informat chiar și când nu ai timp să intri în contul tău pentru a vedea situația școlară completă. Primești emailuri periodice cu notele, absențele și mediile copilului.

  • Acces online, oricând

Îți poți accesa contul de oriunde, ai nevoie doar de un dispozitiv conectat la internet

  • Discuții cu părinții

Contul 24edu de părinte îți permite comunicarea cu ceilalți părinți din clasa copilului, părinți care au și ei un cont 24edu. Accesează pagina “Între părinți” din meniul lateral. Mesajele postate aici sunt vizibile pentru toți părinții din clasă care dețin un cont. Numele tău se va afișa așa cum este trecut în “Profilul meu”.

  • Teme, materiale didactice și alte informații

Tot în versiunea web ai acces la o serie de informații și materiale utile adăugate de profesori, orarul clasei sau programarea în calendar a tezelor și ședințelor cu părinții. Intră în cont

!Pentru a beneficia de avantajele soluției 24edu, aceasta trebuie să fie implementată în școala copilului tău. Propune implementarea soluției 24edu asociației de părinți sau dirigintelui.

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *